10 redenen waarom yoga goed voor je is. - www.choosebeautiful.nl
10 redenen waarom yoga goed voor je is.
BEAUTIFUL ME, BLOG, MINDSET & HEALTH

10 redenen waarom yoga goed voor je is.

10 redenen waarom yoga goed voor je is.

10 redenen waarom yoga goed voor je is. Waarom is yoga goed voor je lichaam? Er zijn ongelofelijk veel goede, zichtbare en onzichtbare redenen waarom yoga goed voor je is. Ik kan hier over meepraten want yoga is een van mijn favoriete sporten. Vandaag gaat het hierover.

Het effect van Mediteren. Waarom oefening ik graag yoga? Waarom is yoga goed voor je lichaam?

10 redenen waarom yoga goed voor je is.

Omdat:

1. Yoga je spijsvertering verbetert, eigenlijk dat geldt voor iedere sport en beweging die daar een steentje aan bijdraagt. Ik heb er zelf flink last van, maar door lichaamsbeweging zoals yoga en het veranderen van mijn eetpatroon zie ik echt resultaat. Mijn spijsvertering er gaat flink op vooruit. Het is merkbaar.

 

10 redenen waarom yoga goed voor je is.

 

 

2. Het helpt je meer te focussen. Yoga en meditatie hoort bij elkaar. Met yoga heb je altijd te maken met meditatie. Yoga is een vorm van meditatie, maar wel met beweging. Ik probeer te mediteren, helaas vind daar niet altijd de rust voor.

Dan kies ik liever yoga (meditatie in beweging) op zo een manier wordt ik minder onrustig dan met stilzitten en niet denken. Door mij te concentreren op lichaamsdelen en verschillende houdingen uit te voeren zorgt het dat ik niet wordt afgeleid door alle gedachten in mijn hoofd. Meer focus dus.

3. Meer lichamelijke balans. Er zijn veel soorten van yoga. Ik zelf vind dat een lichaamsbeweging als rekken en in elkaar vouwen het meest bij mij past. Pijnlijk soms, maar als ik de houding onder de knie heb, dan kom ik lichamelijk meer in balans. Bijvoorbeeld op een been staan en je andere been helemaal omhoog houden. Dat kan je doen als je in evenwicht en balans bent met je lichaam.

 

10 redenen waarom yoga goed voor je is.

 

4. Geestelijk in balans. Yoga geeft rust en zorgt dat je rustig wordt. Ik merk het aan mijn ademhaling, hoe ik in het leven sta wanneer ik veel aan yoga doen. Ik ben dan minder snel boos, of uit balans met mijn emoties. Mensen om mij heen merken het ook.

5. Behoud van een goed gewicht. Door intensief met je lichaam bezig te zijn, voelt je lichaam ook precies wat je nodig hebt. Je eet gezonder. Dat geldt al voor de meeste sporters. Wanneer ik lange termijn aan yoga doe val ik vanzelf af en kom ik vaak op een gezond gewicht zonder al die dieet plannen.  Dit mag niet, dat mag ook niet, heel vermoeiend.

6. Het helpt te ontspannen, stress te verminderen. Omdat stress een vorm van meditatie is, zoals ik eerder heb gezegd. Het verlaagt je stress niveau en helpt je lichaam en geest te ontspannen.

7. Gelukkig worden. Als alles wat ik jullie vertel geen flinke vooruitgang voor een gelukkig leven is weet ik het ook niet meer. Wanneer je “in control” bent met lichaam en geest dan is het woord “gelukkig” niet ver te zoeken. Sowieso dat is hoe ik het ervaar.

De reden dat ik zo ineens, op slag verlieft op yoga ben geworden, is dat ik last had van mijn onderrug. Door de yoga oefeningen verdwijnt mijn rugprobleem als sneeuw voor de zon en is nooit meer teruggekomen.

 

 

10 redenen waarom yoga goed voor je is.

Bron foto’s lees disclaimer.

 

8. Lenigheid. Je wordt leniger. Door de leeftijd ben ik ook niet meer zo lenig als vroeger en yoga opent mijn lichaam, versterkt mijn lichaam. Ik wordt leniger, zoals toen ik jong was. Lenigheid helpt je ook om nog als een jong lichaam te voelen en behouden.

Stijfheid toont toch een verouderd lichaam. Je voelt het in je lijf. Yoga of Tai Chi is een mooie lichaamsbeweging hiervoor. Alleen wil ik mij vandaag alleen maar richten op yoga.

9. Tijd voor jezelf. Wat kan ik nog meer zeggen. 😉

10. Als je in harmonie bent met jezelf zal je hele gezin hier ook van profiteren.

Als je er jonger wilt uitzien en je jong voelen raad ik yoga je zeker aan. Tegenwoordig is er ook gezichtsyoga om rimpels te voorkomen.

10 redenen waarom yoga goed voor je is. Dit waren een paar redenen waarom yoga goed is voor je lichaam. Tot de volgende yoga. Hebben jullie ervaring met yoga?

 

 

Please follow and like us:
Previous Post Next Post

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply Jolanda 16 mei 2017 at 6:43 AM

  Ik heb het nog nooit gedaan, maar het lijkt me heel fijn en rustgevend

 • Reply Nancy 16 mei 2017 at 7:35 AM

  Ik moet nog steeds beginnen met mediteren!

 • Reply Sandra 16 mei 2017 at 8:49 AM

  Nog steeds heb ik het nog nooit gedaan. Deze redenen zijn wel echt iets waarvan ik denk: oooh ik moet het écht eens gaan proberen! Een vriendin van mij doet een opleiding tot yoga docent nu en zij vroeg mij en een paar andere vriendinnen al of wij haar ‘proefkonijnen’ willen zijn. Maar natuurlijk, hihi! Dat ik het binnenkort een keer ga doen staat dus al vast. 😀

 • Reply Rebecca 16 mei 2017 at 2:39 PM

  Er zijn ontzettend veel voordelen als je aan Yoga doet. Toch kan ik niet mijn rust vinden en de tijd om hier aan te beginnen. Ik ben er meerdere malen mee begonnen maar blijf zo druk in mijn hoofd. Ik doe het dan wel, maar met tegenzin. Ook ben ik ontzettend stijf en doet alles altijd pijn.. Kwestie van doorgaan lijkt me, maar alsnog ga ik gewoon liever kracht trainen haha

 • Reply Sonja 16 mei 2017 at 5:41 PM

  Mijn man deed Tai Chi en was er heel blij mee. Ik zelf werd recent uitgenodigd om een keer yoga bij te wonen… dus wie weet!

 • Reply Lonneke 16 mei 2017 at 9:06 PM

  Als ik zo al de punten lees snap ik niet waarom ik nog niet aan Yoga begonnen ben. Ik ben zo onrustig en veel aan mijn hoofd, maar ik neem gewoon geen tijd voor yoga. Misschien in de toekomst .

 • Reply Els 17 mei 2017 at 5:14 AM

  Yoga heb ik zo geen tijd voor ;-). Mijn moeder doet het ook er vind het erg fijn. Ik ontspan meer van knutselen.

 • Reply Jeanine 18 mei 2017 at 7:25 AM

  Lijkt me heerlijk! Bewegen, lenig zijn en ook nog tijd voor mezelf. Misschien iets voor over een jaartje als baby wat groter is.

 • Reply Lodi 30 mei 2017 at 9:00 AM

  Ik heb nog nooit aan yoga gedaan, maar ben altijd wel erg nieuwsgierig hiernaar. Nu ik jouw blog lees denk ik steeds meer, helemaal niet verkeerd om te doen!

 • Leave a Reply

  Enjoy this blog? Please spread the word :)

  error: Content is protected !!