30 dagen yoga challenge. Na 10 dagen. - www.choosebeautiful.nl
30 dagen yoga challenge
BEAUTIFUL ME, BLOG, MINDSET & HEALTH

30 dagen yoga challenge. Na 10 dagen.

30 dagen yoga challenge. Na 10 dagen.

30 dagen yoga challenge. Na 10 dagen. Ik ben altijd dol op yoga geweest. Het begon toen ik last kreeg van mijn onderrug, 8 jaar geleden. Yoga helpt direct bij mij. Daarom ben ik diep onder de indruk van deze sport.

Zelfs heb ik ooit overwogen om een Yoga leraar opleiding te gaan doen. Maar 4 jaar heen en weer reizen naar Amsterdam in combinatie met het gezinsleven (kleine kinderen toen) en mijn werk, dat was te veel. De gedachte werd nooit doorgezet.  De liefde voor yoga is wel altijd gebleven.

10 dagen geleden pakte ik de draad weer op. Deze keer 3- 4 keer per week serieus 1 uur yoga doen. Ik ben nooit gestopt met yoga, alleen ik deed het heel kort. Toen ik met de 10 minuten 30 dagen yoga challenge begon, merkte ik dat mijn lenigheid en uithoudingsvermogen flink achteruit was gegaan. Op dit gebied verbeteren is mijn doel.

In het 30 dagen yoga challenge  artikel gaf ik al toe dat ik ook beetje vast sta met mijn sixpack challenge. Omdat yoga een intensieve lichamelijke bezigheid is, hoop ik twee vliegen in een klap te vangen. Dan ik doe weer wat mij gelukkig maakt: Yoga en tegelijkertijd vet afvallen en dichtbij mijn sixpack challenge doel komen.

Uit ervaring weet ik dat, wanneer ik serieus yoga ga oefenen, ik niet alleen geestelijk meer in balans kom, maar mijn lichaam ook flink profiteert van deze sport. De dumbel en krachttraining kan de spieropbouw vergroten, maar een mooie houding krijg ik echt van yoga.

 

30 dagen yoga challenge. Na 10 dagen.

 

10 Minuten per dag.

Niet te geloven dat dag 10 al voorbij is. Dat gebeurt er wanneer je doet wat je echt leuk vind. De tijd vliegt. Ik jok ook een beetje over 10 minuten want ik ben soms 1 uur bezig met een yoga sessie.

Na de opbouw van 10 minuten op de derde dag ga ik door tot 30 min. Van, ik het weet nu, 1 uur 3-4 keer per week lukt mij wel om yoga te oefenen.

30 dagen yoga challenge. Na 10 dagen.

Er zijn al dingen die ik nu al merk van 10 dagen Yoga oefening.  

⇒ De spieren waarvan ik vergeten was dat ik ze had. Nu voel ik ze weer. De pijn die ik voel van de oefening is een lekkere pijn die ik met liefde verdraag.

⇒ Mijn balans, die moet ik nog oefenen, om onder controle te hebben. Maar ik begin pas. Het heeft meer tijd nodig. De ene houding is makkelijker dan de andere.

⇒ Normaal kan ik flink spierpijn hebben nadat ik in de gym geweest ben. Ik heb nu al merkbaar minder tot geen last.

30 dagen yoga challenge is geen verplichting. Wel plezierig dat ik al een cadeautje zie voor mijn lichaam mijn geest. Dat maakt de challenge echt makkelijk om vol te houden. Yoga geeft mij rust. De stilte die ik soms vergeten was.

Ben je ook bezig met sporten? Met welke soort van sport ben jij op dit moment bezig?

 

 

Please follow and like us:
Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Jolanda 6 juni 2017 at 6:38 AM

  Nu na mijn tweede zwangerschap wil ik ook weer gaan sporten. Ik twijfel nog tussen Pilates en fitness

 • Reply Nancy 6 juni 2017 at 8:32 AM

  Wat goed dat je het al een half uur kan! Lekker hè!

 • Reply Kayla 6 juni 2017 at 12:56 PM

  Yoga lijkt me erg fijn en rustgevend. Ik dans twee keer per week 🙂

 • Reply Sonja 6 juni 2017 at 9:00 PM

  Lijkt mij ook erg fijn om eens te doen. Wie weet binnenkort…

 • Reply Dascha 7 juni 2017 at 8:04 PM

  Yoga lijkt me echt heel erg fijn! Soms zit ik eraan te denken om dit ook 1x per week te doen! Ik denk dat het me veel rust geef en je tijdens een yogasessie lekker kunt ontspannen!

  With love,
  Dascha

 • Reply Elke 10 juni 2017 at 9:50 AM

  Yoga lijkt me zo fijn om te doen. Dankjewel om dit te delen. Ik ga dit onthouden en ik ga binnenkort ook aan deze challenge beginnen!

 • Leave a Reply

  Enjoy this blog? Please spread the word :)

  error: Content is protected !!