Ben ik anders dan jij? Of toch niet? www.choosebeautiful.nl
Ben ik anders dan jij?
BEAUTIFUL ME, BLOG, MINDSET & HEALTH

Ben ik anders dan jij?

Ben ik anders dan jij?

Ben ik anders dan jij? Of toch niet? Wij zijn zo anders. Het feit dat ik een Aziatische ben en jij misschien een westerling? Ik weet dat Aziatische eigenschappen en de maatschappij en cultuur een heel ander wending heeft dan de westerse wereld.

Vroeger dacht ik altijd dat mensen anders zijn. Zo anders. Wat ik geleerd heb door immigratie is dat, zoveel anders zijn wij echt niet. Daarbij vind ik ook dat het leven geen regels hoort te hebben. Je mag doen en laten wij je wilt. Het leven is van jou en je bent vrij, zolang dat je niet iemand vermoord of een ernstige misdaad pleegt.

Wat ik nog meer besef is dat je als mens niet ergens bij hoeft te horen om te blijven bestaan als je dat niet wilt. Waarom zeg ik dat? Ik neem mijzelf als voorbeeld. Waarom denk ik er zo over?

Ik sta tussen twee landen waar heel veel erkenning is en ik een fijn en gelukkig leven mag leiden, maar aan de ander kant, het voelt ook alsof ik nergens echt bij hoor. Ik ben geen 100% Thaise meer, maar zal ook nooit 100% Nederlandse kunnen worden.

 

Ben ik anders dan jij?

 

Ondanks dat ik er niet bij hoor overleef ik toch. Het is ook een vrij gevoel omdat te beseffen. Dat ik kan overleven, ook aan de andere kant van de wereld met mensen van een ander ras.

Door in twee verschillende werelden te hebben geleefd van dichtbij. Ik beoordeel mensen ook anders. Er is vaak geen slecht of goed, maar gewoon een ander gevoel. Wij zijn anders door onze opvoeding en hoe wij werden gevormd. Het wordt soms door maatschappij bepaald en soms door mensen wat goed of slecht is.

De cultuur, die is wat anders. Een simpel voorbeeld, wij lopen hier in een bikini rond en dat hoeven wij niet te doen in een het midden oosten…
Is het fout die bikini? Ik denk dat een bikini niet fout is, maar de maatschappij waar je leeft bepaald dat. Het is niet te doen in een land als Saudi Arabië, maar in Nederland is dat vrij normaal. Met dezelfde bikini. 

Thaise mensen trekken altijd hun schoenen uit in huis. Het is beleefd en netjes en je toont respect, hier houden we de schoenen aan. Zijn Nederlandse mensen daardoor respectloos en niet netjes?

Maar te veel hebben gezien kan ook soms irritant zijn, zeker wanneer je ziet hoe mensen zich druk maken over kleine onbelangrijke dingen. Dan denk ik wel eens, waar heb je het over?

 

Ben ik anders dan jij?

Bron: disclaimer

 

Zou zijn wij zo anders? Of toch niet? De Thai, de Nederlander, Filippijn, Italiaan. Zijn wij niet gewoon een mens met dezelfde doelen en behoeften in ons leven? Wij willen allemaal liefde, acceptatie, veiligheid, zekerheid en gelukkig zijn.

Ik denk dat wij hetzelfde zijn, maar ons land en cultuur maakt onze manier van leven en denkwijze anders. Daardoor lijkt het alsof wij anders zijn. Iedere mens koestert liefde en geluk, wij lachen, huilen en zijn op zoek naar welzijn en veiligheid, rust, liefde en gelukkig willen zijn.

Wij hebben toch dezelfde kleur bloed, al niet de huidskleur? Wat denken jullie? Ben ik anders dan jij? Of toch niet?

 

Ben ik anders dan jij?

Please follow and like us:
Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Bianca Schrijft 1 mei 2017 at 6:13 AM

  Je bent zeker niet anders. In Nederland zijn er, vaak door geloof, ook genoeg mensen waar je je schoenen uit doet in huis en hoofddeksels af. Zo sta je volledig in contact met de aarde en bij je open voor een hand van boven, zogezegd. In essentie is ieder mens eigenlijk anders, iedereen heeft zijn eigen gedachten en ziel, maar volledig anders, daar geloof ik niet in.

 • Reply Jolanda 1 mei 2017 at 6:33 AM

  Iedereen is hetzelfde, uit welke cultuur of uit welk land iemand ook komt. Mensen worden wel erdoor gevormd maar in de kern is iedereen gelijk. Ik vind het juist mooi als je ‘van twee werelden’ bent. Hebt toch maar mooi van beide dingen meegenomen in je ontwikkeling en dat maakt je denk ik nog een rijker mens ?

 • Reply DisneyChicks.nl 1 mei 2017 at 9:06 AM

  Wat een leuk artikel. Natuurlijk is elk mens hetzelfde, het is wel juist leuk om de verschillen in culturen en achtergronden te zien! Zo leer je ook meteen weer meer over andere landen en hun cultuur.

 • Reply Sandra 1 mei 2017 at 9:27 AM

  Je bent zeker niet anders. Ieder mens is uniek uit welk land, geloof, cultuur je ook komt.

 • Reply Annette 1 mei 2017 at 1:14 PM

  Zo is het maar net, de verpakking is wellicht een beetje anders maar de kleur van ons bloed is gelijk en wat je zegt we willen allemaal het beste voor onze geliefden en vrede en saamhorigheid!

 • Reply Elles 1 mei 2017 at 4:05 PM

  We zijn allemaal mens, dus niemand is anders. Je kunt beter zeggen dat iedereen uniek is.
  Liefs,
  Elles

 • Reply Dascha 1 mei 2017 at 7:54 PM

  Mooi artikel. Niemand is anders, we zijn allemaal uniek en heel bijzonder 🙂

  Liefs,
  Dascha

 • Reply Sonja 2 mei 2017 at 4:55 PM

  Bij geboorte zijn wij allen 1. Echter door opvoeding en cultuur worden we ‘anders’. Ja, ik ben anders… ik denk anders over bepaalde zaken. Ik voel anders dingen aan en reageer anders. Dat is mijn visie. Echter wat is anders? Het is niet vies, verkeerd of verontrustend… tenminste als je het op een gezonde manier doet. Als we allemaal hetzelfde zouden zijn, dan was het toch sai?

 • Leave a Reply

  Enjoy this blog? Please spread the word :)

  error: Content is protected !!