Dierproefvrije blog op Wereldproefdierendag. - www.choosebeautiful.nl
Dierproefvrije blog op Wereldproefdierendag.
BEAUTIFUL ME, BEAUTY NATURAL & ORGANIC, BLOG, MAKE UP REVIEW, MINDSET & HEALTH

Dierproefvrije blog op Wereldproefdierendag.

Dierproefvrije blog op Wereldproefdierendag.

Dierproefvrije blog op Wereldproefdierendag. Vandaag is een mooie dag om van Choosebeautiful een dierproefvrije blog te maken. Weten jullie dat, vandaag 24 April, een wereldproefdierendag is?

Hoe ontstont wereldproefdierendag

Door de ‘International Association Against Painful Experiments on Animals’ werd 24 April een wereldproefdierendag ter ere aan Lord Dowding (24 april is zijn geboortedag) omdat hij zijn hele leven stortte op het werken tegen dierproeven.

Informatie uit wikipedia. Een echt originele lees je hier

 

Dierproefvrije blog op Wereldproefdierendag.

 

Belangrijke dag?

Koningsdag, paasdag, secretaresse dag, vriendinnen dag, dat is allemaal wat bekender. Maar hoe vaak en hoeveel mensen weten en praten over wereldproefdierendag?

Fijn dat een dag wordt geëerd en er aandacht wordt besteed aan het lijden van de dieren voor onze welzijn. Ik hoor je denken, wat ik kan doen als een individu? Al is het maar een stem, je kunt veel meer bereiken dan je denkt. Dat kan al veel verschil uitmaken.

Wij als mens hebben direct en ondirect zeker invloed op een dierproef proces of dierproef vrij. Laten wij beginnen bij de keus te maken om voor dierproefvrije cosmetica te kiezen.

 

Hier zie je hoe proefdieren er uit zien voor wetenschappelijk onderzoek. ( Foto: fauna-flora.skynetblogs.be)

 

Worden alleen maar konijnen gebruikt bij dierproeven?

Het konijn staat op het dierproefvrije logo, maar nee, er zijn meerdere soorten dieren slachtoffer hiervan.

Weet je over welke dieren het gaat?

Muizen, ratten, konijnen, katten, honden, apen, varkens, schapen, cavia’s, kreeften, vissen. ( foto’s: Animalrights.nl )

 

De biteback.org geeft ook informatie dat er wereldwijd zeker 150 miljoen dieren worden gebruikt in dierproeven. Had je dat ooit gedacht?

Lees dit artikel wetenschapzonderdierproeven om nog meer informatie te krijgen over dierproef & dierproefvrij wetenschap zonder dierproeven.

Ik draag de dag als vandaag een warm hart toe. Wereldproefdierendag welke bedoelt is om stil staan en aandacht te besteden aan dierenleed en wetenschappelijk onderzoek waarbij dieren flink gaan lijden voor onze (mensen!) welzijn.

Ik prijs, sta stil, bij wereldproefdierendag en hoop dat jullie dat ook doen. En ik heb besloten, vanaf vandaag, om van Choosebeautiful.nl een officiele dierproefvrije blog  te maken. Het lijkt mij de perfecte dag voor goede, nieuwe start. Dierproefvrije blog op Wereldproefdierendag

Dierproefvrij van de ene op de andere dag?

Nee dat niet. De laatste tijd merk ik dat ik heel nauw let op wat ik koop. Er moet wel een stempel dierproefvrij op zitten (niet letterlijk dan). Dan wil ik de cosmetica pas gaan kopen. Het lijkt mij logisch om gewoon serieuzer de stap te zetten en echt te kiezen om alleen voor dierproefvrij merken, producten te gaan.

Het is een kleine moeite. En als dat betekent een van de 150 miljoen dieren minder lijd dan ben ik daar al super blij mee.

 

 

Dierproefvrije blog op Wereldproefdierendag.

Dierproefvrije blog op Wereldproefdierendag.

Waarom wil ik nu pas dierproefvrij ?

Dat artikel komt binnenkort en de exacte uitleg waarom ik voor dierproefvrij ga.

Heb je website & foto’s gezien van proefdieren?

Heb je ooit een website bezocht om je nog meer te verdiepen in de inhoud van het woord “dierproefvrij” ? Dat kan je echt raken, zeker foto’s van konijnen met verbrande ogen of huid. Het dier zit er erg ongelukkig en ongezond uit, zeker als je ziet hoe een konijn er uitziet op de foto’s.

Dit zijn artikels die foto ’s bevatten van dierproef leed. Ik krijgt erg rillingen en kippenvel van en na meerdere foto’s te zien. Wat ik allemaal via google heb  opgezocht, daar wordt ik gewoon niet lekker en misselijk van. Het is zo onterecht hoe dieren moeten lijden. Waarom heb ik mij hier niet eerder in verdiept? Waarom heb ik niet eerder die keus gemaakt?

Op deze twee website kun je meer informatie en foto’s bekijken.

Konijnen.nl (proefdieren)

Annimalrights.nl (proefdieren)

 

Soms blijft nog steeds de vraag en de twijfel. Om cosmetica vind ik zeker dat dierproeven niet meer nodig zijn, zeker als het ook op een andere manier kan die net zo veilig is. Bij medicijnen is het nog de vraag hoe nodig het is. Daar heb ik geen antwoord op.

Als iemand hier een duidelijk antwoord op heeft hoor ik het graag. Al heb ik geen antwoord, het betekent niet dat ik het goedkeur. De perfecte oplossing is dat in de toekomst alle dierproeven helemaal afgeschaft zijn of dat voor cosmetica is of voor medicijnen.

 

Dierproefvrij of geen dierproefvrij. Wat doen wij met een meningsverschil?

Kort en krachtig gezegd, het is gewoon elkaar respecteren. Wij helpen elkaar als het kan. Het is een lastig en vrij gevoelig onderwerp om over te hebben. Het is ook niet de bedoeling om naar iemand of naar een bedrijf met de vinger te wijzen. Het is gewoon een keus die iedereen maakt voor zichzelf en de balans die wij hierin moeten vinden. Wie weet kunnen wij het samen vinden zonder dat een dier zal moeten lijden.

Wat ik wel altijd jammer vind is hoe mensen hierover hun mening naar elkaar toe gooien. Soms hard tegen hard. Omdat wij een andere keus maken hoeven wij elkaar niet af te maken.

Van welke partij je ook bent, ik vind dat het wel op respect gebaseerd moet zijn. Laten wij elkaar respecteren. Ik ben ook van mening dat, hoe vaker een mens informatie krijgt over dierproefvrij en over hoe het leven van de proefdieren is, hoe meer de mensen het ook zullen gaan begrijpen. En uiteindelijk een goede keus gaan maken. Gun elkaar de ruimte en de tijd. Geeft correcte informatie.

 

Dierproefvrije blog op Wereldproefdierendag.

 

 

Bron foto’s: disclaimer.

 

Elkaar aanvallen is geen oplossing. Niet alleen aardig tegen de dieren zijn maar ook tegen andere mensen.

Wereldproefdierendag. Fijn dat er mensen zijn die zich hiervoor inzetten en al lang vechten voor dierenrechten, omdat dieren geen keus hebben. Niet voor zichzelf kunnen vechten. Fijn dat het dierproefvrij pad al lang wordt gemaakt voor ons allemaal. Het maakt het voor mij en nog meer mensen een stuk makkelijker om te gaan bewandelen. Wat kan je nog meer doen ?

Begin net als ik en veel anderen producten te kopen die dierproefvrij zijn. Waar je op moet letten is het logo van dierproefvrij. Het kan soms verwarren zijn. Alleen konijn afbeelding op de verpakking is niet genoeg. 

Wereldproefdierendag heb ik ontdekt door Gek op make up artikelen en vanaf nu zal ik heel veel baat hebben van Naoki artikelen over dierproefvrije cosmetica lijst.

Dierproefvrije blog op Wereldproefdierendag. Ik ben blij met mijn beslissing. Ik bedank jullie voor het lezen. Denk je er wel eens aan om over te stappen naar dierproefvrije cosmetica?

 

 

Please follow and like us:
Previous Post Next Post

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Jolanda 24 april 2017 at 7:24 AM

  Jemig wat een leed voor die beestjes. Ik wist niet dat dat vandaag was trouwens.

  • Reply Jeapiebel 24 april 2017 at 7:41 PM

   Daarom ook zo’n artikel zoals vandaag. 😉

 • Reply Dq 24 april 2017 at 8:23 PM

  Ontzettend goed artikel! Ik gebruik sinds een jaartje ofzo ook alleen nog maar dierproefvrije make-up! Is prima te krijgen en is het me helemaa waard. Xx

 • Reply Nesrin 24 april 2017 at 9:01 PM

  Wat goed dat je hier aandacht aan besteed! Ik vind die plaatjes hartverscheurend.

 • Reply Josine 24 april 2017 at 9:47 PM

  Ik kende deze dag nog niet, wat goed dat je erover schrijft. Dit moet echt meer naamsbekendheid krijgen! Je hebt helemaal gelijk. Liefs, Josine

 • Reply Ilona 25 april 2017 at 9:54 AM

  Wat goed, gefeliciteerd met k
  Je keuze!

 • Reply Vlijtig Liesje 25 april 2017 at 10:20 AM

  Wat een vreselijk nare foto’s…. Brrr. Gelukkig gebruik ik nooit make-up zeg!

 • Reply Forever38.com (Vera) 25 april 2017 at 10:37 AM

  Pff wat een vreselijke foto’s, die komen wel binnen hoor. Goed dat je hier aandacht aan besteedt !

 • Reply Charel 25 april 2017 at 5:21 PM

  Oh wat een ramp kan het geen eens aanzien! Goed dat je dit doet! Bedankt! XXX

 • Reply Rebecca 25 april 2017 at 5:32 PM

  Het is heel goed dat dit gedeeld word, maar aan de andere kant moeten mensen wel voorzichtig zijn met wat er gedeeld word. Ik zelf kan van deze foto’s echt een hele week last hebben en krijg het dan niet uit mijn hoofd. Ik ben ook veel bezig dierproefvrij (niet 100%) en vind het steeds belangrijker worden. Van mij mag het gewoon stoppen.

  • Reply Jeapiebel 26 april 2017 at 9:17 AM

   Ik wilde ook eerst geen foto’s plaatsen maar een foto spreek soms duizend woorden. Zonder foto’s te zien zal het bij mij ook niet zo diep doordringen.

 • Reply Mariëlle 25 april 2017 at 6:15 PM

  Wat goed dat ik je hiermee heb geïnspireerd!! Het wordt hopelijk steeds groter!

  • Reply Jeapiebel 26 april 2017 at 9:18 AM

   Door jouw artikel weet dat ik dat werelddierproefvrij dag op 24 april valt. JA…dat klopt.:-)

 • Reply Els 26 april 2017 at 5:28 AM

  Heel goed. Ik probeer daar ook steeds meer op te letten.

 • Leave a Reply

  Enjoy this blog? Please spread the word :)

  error: Content is protected !!