Opmaak challenge. - www.choosebeautiful.nl
opmaak challenge.
BEAUTIFUL ME, BEAUTY AND THE BLOG, BLOG

Opmaak challenge.

Opmaak challenge.

Opmaak challenge. Ik challenge mijzelf graag. Ik ben niet voor niets een bikini sixpack challenge begonnen. Ik wil er graag achter komen dat, als een mens iets echt wil, gaat het dan ook lukken? Vandaag heb ik een nieuwe challenge bedacht voor mijzelf. Een opmaak challenge.

Sinds ik blog heb ik heel veel producten laten liggen. Het is te belachelijk voor woorden. Het blijft maar komen en als het zo door gaat zal ik ze niet zomaar op kunnen maken. En ik ben pas een jaar bezig met blog, kan je na gaan hoeveel producten het straks worden als ik jaren blog. Er moet een einde aan komen. Kopen om te gebruiken vind ik niet erg, maar om in de kast en/of lade te belanden vind ik doodzonde!

Opmaak challenge.

Al kan ik best genieten om nieuwe producten uit te proberen. Persoonlijk vind ik het niet verantwoord (mijn persoonlijke mening. Ik spreek dit voor mijzelf). Het is geen belediging naar andere beauty bloggers die met volle teugen kunnen genieten met kopen. Vergeet niet, iedereen is anders. Als je geluk is om te blijven kopen, wie ben ik? Het probleem wat heb is met mijzelf, niet met jullie?

Daarom heb ik het plan bedacht; het opmaak challenge plan.

Het is niet erg om te kopen (zolang dat je niet rood staat, dat blijf ik erbij zeggen). Voor mij voelt het niet goed om producten te laten liggen. En de berg wordt alleen maar groter. Ik zweer dat ik iedere dag heb gedoucht, twee keer mijn gezicht met body crème heb ingesmeerd, dagelijks zonnebrand gebruik, regelmatig een scrubmasker en toch gaat niet lukken om alles op te maken. De enige manier is om te gebruiken wat ik heb. Totdat alles op is en dan pas nieuwe kopen.

Opmaak challenge.

Minstens 90% wat ik op dit moment heb ga ik opmaken. Zo weinig mogelijk nieuwe producten kopen tot alles echt op is. Wel moet ik een uitzondering (daar gaan we weer). Ik ga naar Thailand. (Normaal is het niet verstandig om op internet te zetten als je op vakantie gaat. Kom je terug dan kan je huis leeg zijn. Maar bij ons blijft iemand achter in huis om op het huis te passen. Daarom durf ik hier over te schrijven.-).

Ik ga naar mijn huis en ik ga gewoon kopen waar ik zin in heb. Dat lijkt mij logisch. Naast vakantie, dan koop je altijd te veel, ga ik ook les nemen voor make-up. Waarschijnlijk zal ik ook gereedschap of nieuwe make up moeten kopen. (tenminste, dat vermoed ik).

Manhattan lipstick

Opmaak challenge.

Wel, zolang ik Nederland ben, maak ik zoveel mogelijk op en neem ook veel mee naar Thailand als cadeau en voor eigen gebruik. Ik denk dat ik in Thailand een budget instel wat ik per maand wil gaan uitgeven. Al heb ik nog geen idee aan hoeveel ik moet denken.

Dit is om verstandig met spullen en geld om te gaan. Mijn “beauty blog hebberigheid” te dimmen. Voor wie moet ik het kopen? Voor niemand! Voor wie moet ik een review maken? Ook voor niemand. Ik koop het allemaal zelf. Ik moet dan ook gewoon niet moeilijk doen, maar het gewoon doen. Opmaak challenge. Ik zal mij hierdoor ook een stuk beter voelen, over mijzelf en over mijn blog. Ik wil graag een minimalist beauty blogger zijn. Het voelt niet goed om alleen maar te kopen, te kopen en te kopen. Maar als ik mij ook opmaak, dan geeft het mij meer een beter gevoel. Eigenlijk een excuus voor vier tickets naar Thailand met 4 personen. Kan ik geen make-up of huidverzorging meer kopen..hihi

Terrra Naturi Liquid Make up foundation

Opmaak challenge.

Om te genieten met wat ik heb. Om een beautyblog te runnen zonder dat het alleen maar om het kopen gaat. Omdat de challenge een jaar kan duren verbind ik mijzelf niet tot een “No Buy challenge”. Af en toe kopen moet kunnen. Ik zal iedere keer updaten zodra ik iets op heb gemaakt.

Opmaak challenge. Hoe is het met jullie? Hebben jullie ook veel te veel? Voel je je er wel altijd goed bij dat je zoveel laat liggen in de la/kast? Ben ik de enige die hier last van heeft? Doe je mee? Een link naar dit artikel zal wel leuk zijn. 🙂

 

 Opmaak challenge.

Please follow and like us:
Previous Post Next Post

You Might Also Like

24 Comments

 • Reply Els 22 juni 2016 at 5:25 AM

  Ik snap je helemaal. Ik heb dat natuurlijk met knutselspullen… genoeg in huis, maar net niet de ene ;-).

 • Reply sunny mama 22 juni 2016 at 7:00 AM

  Dat is iets wat ik me weleens afvraag over beautybloggers: hoe maak je al die make-up op en waar blijf je met al die spulletjes?
  Ben benieuwd hoe het verder zal gaan met deze nieuwe uitdaging die je voor jezelf gesteld hebt!

 • Reply Hilde 22 juni 2016 at 8:20 AM

  Ik maak ook alles op, soms duurt het wat langer als het producten zijn die ik minder fijn vind. Toevallig deze week een showergel van Treacle Moon opgemaakt die al 1,5 jaar in de badkamer stond. Ik heb een aantal producten die ik echt op wil maken ( ook al vind ik ze niet helemaal fijn ), dit zijn een Clinique lotion ( die ik eigenlijk te sterk vind ), shampoo van Lush ( waar allemaal kokosstukjes van in mijn haar achterblijven ), sommige douchegels. Makeup vind ik lastig, dat maak ik vrijwel nooit op. Maar ik ga mij er wel toe zetten. Goede challenge!!

 • Reply Jolanda 22 juni 2016 at 8:21 AM

  Ik heb ook veel te veel, geef dan ook een heleboel weg!

  • Reply Jeapiebel 22 juni 2016 at 10:51 AM

   Weggeven, dat doe ik ook, maar wie zei dat iemand die ontvangt altijd zit te wachten of je wat weggeeft? Kopen en hebben om zoveel mogelijk weg te geven? Hmmm

 • Reply Kirsty 22 juni 2016 at 8:24 AM

  Heel herkenbaar! Ik geef heel veel spullen weg aan vrienden/familie, maar uiteindelijk wil ik ook niet dat zij hetzelfde probleem als mij krijgen dus probeer ik ook bewuster om te gaan met aankopen. Op een gegeven moment heb je toch teveel en bij mij zorgt een teveel aan spullen die ik niet op kan maken voor onrust. Ik ben best een verzamelaar, maar het moet geen verspilling zijn van producten die ik nooit niet op ga krijgen.

  • Reply Jeapiebel 22 juni 2016 at 10:51 AM

   Onrust dat zeg je goed. Wel erg goed dat je bewust bent met je aankoop. Als je make-up verzamelaar bent dan is dat prima. 🙂 Bij mij voelt het gewoon niet goed.

 • Reply Kiss & Make-up 22 juni 2016 at 9:04 AM

  Ondanks dat ik veel nieuwe dingen probeer, probeer ik toch ook wel consistent te zijn in het echt opmaken van producten. En als ik weet dat ik ECHT te veel heb van een bepaald product of een bepaalde klkeur dan geef ik het weg aan familie of vrienden.

 • Reply Angèlique 22 juni 2016 at 9:15 AM

  Ik ben al wat maanden bezig met opmaken en opruimen, het gaat goed! Al merk ik wel dat ik snel ben uitgekeken op een bepaald product

  • Reply Jeapiebel 22 juni 2016 at 10:52 AM

   Dat is voor mij ook herkenbaar.

 • Reply Annette 22 juni 2016 at 11:33 AM

  Ik ben heel consequent maak al mijn verzorgingsproducten eerst helemaal op voordat ik aan iets nieuws begin. Dat is ook een beetje zelf bescherming omdat het anders niet meer te overzien is en heb je 10 verschillende producten open staan. Dat vind ik zonde want het is ook niet allemaal eeuwig houdbaar. Make up dat ik niet gebruik geef ik weg maar verzorging gaat keurig op (dat kun je ook altijd in mijn video’s zien) 🙂

  • Reply Jeapiebel 22 juni 2016 at 7:11 PM

   Super goed van je zeg. Hier kan ik echt van leren. Maar ik ben ook nog een groentje op blog gebied.

 • Reply Nesrin 22 juni 2016 at 12:45 PM

  Ik heb hier veel te veel speelgoed en ik ben al twee dagen bezig om alles weg te doen. Ik heb er genoeg van 😉

  • Reply Jeapiebel 22 juni 2016 at 7:11 PM

   Dat speelgoed snap ik helemaal, als je kinderen op een bepaalde leeftijd hebt dan wil je ook zo min mogelijk dat het gaat rondslingeren in huis. 😉

 • Reply Astrid 22 juni 2016 at 1:27 PM

  Wat goed dat je spullen gaat opmaken. Ik denk er net zo over en wil na mijn no-buy maand ook lekker zoveel mogelijk opmaken voordat ik iets nieuws koop.

 • Reply Yvonne 22 juni 2016 at 1:42 PM

  Ik koop ook graag maar wel wts waar ik achter sta, al kan dat altijd tegenvallen. Ik koop liever iets duurs dan meerdere goedkope producten waar ik bij voorbaat al twijfel bij heb.

 • Reply Sofie Katelijne 22 juni 2016 at 4:22 PM

  Ik doe een opruiming van makeup ongeveer een keer in een half jaar, voelt steeds zo goed achteraf! 😀 Lekker veel plaats om nieuwe spulletjes te kopen denk ik dan!

 • Reply Saraya 22 juni 2016 at 4:49 PM

  Ik heb mijn make-up stash volledig opgeruimd en ik moet eerlijk bekennen wat een heerlijke gevoel! Ik gebruik toch altijd de zelfde make-up producten waarom dan een grote stash hebben? Ik merk ook dat ik veel minder koop en dat voelt goed 🙂
  X leuk artikel!

  • Reply Jeapiebel 22 juni 2016 at 7:12 PM

   Zo zie je maar weer dat ik niet de enige bent, want het voelt gewoon niet goed om te veel te laten liggen.

 • Reply Evelien 22 juni 2016 at 6:44 PM

  Succes!! Leuke challenge. Ik heb ook veel te veel, haha. Maar ik ben nu druk bezig met opmaken zodat ik weer wat ruimte heb.

  • Reply Jeapiebel 22 juni 2016 at 7:13 PM

   Je hebt Helelmaal gelijk. 🙂

 • Reply Melike 22 juni 2016 at 7:15 PM

  Dit artikel is ook echt een reminder voor mij. Het lukt mij namelijk ook niet om iets op te maken en koop er altijd weer iets bij. Soms vind ik dit echt niet goed en voel ik mij best hebberig. Maar he we zijn niet voor niks beautybloggers hihi. Ik wil het in ieder geval wel met je proberen. Lijkt me wel eens goed!

 • Reply Anna Gerrie - Beautyonthefarm 22 juni 2016 at 9:04 PM

  Goed artikel! Het is inderdaad zonde als het in het laadje verdwijnt. Ik gebruik bijna alles totdat het op is, en anders geef ik het weg 🙂

 • Reply Eva 2 juli 2016 at 2:38 PM

  Je hebt helemaal gelijk!
  Ik heb ook echt super veel en maak ook bijna nooit iets op, zou ik misschien ook maar eens moeten doen!

 • Leave a Reply

  Enjoy this blog? Please spread the word :)

  error: Content is protected !!