Thaise mensen zijn geen zonaanbidders. - www.choosebeautiful.nl
Thaise mensen zijn geen zonaanbidders.
BEAUTIFUL ME, BLOG

Thaise mensen zijn geen zonaanbidders.

Thaise mensen zijn geen zonaanbidders.

Toen ik in Thailand woonde besefte ik niet eens hoe bijzonder de zon is. Omdat er altijd zon is. Wij Aziatische en Thaise doen alles om uit de zon te blijven. Pet, parasol zelfs een boek of krant over ons hoofd tot een aan paraplu aan toe.

In de schaduwplekken blijven en alles (ik bedoel echt alles) om de zonstralen te ontwijken.

Ik dus ook. Nog steeds gek genoeg. Thaise mensen gebruiken amper zonnebrand. En er zijn weinig mensen die huidkanker hebben. Sowieso dat is wat ik gehoord heb. Maar er zullen altijd mensen zijn die zonnebrand gebruiken en huidkanker hebben. Wel, naast de donkere pigment dat onze huid beschermt, zal het feit dat wij liever uit te zon blijven, ons redmiddel kunnen zijn.
 

Thaise mensen zijn geen zonaanbidders.

Toen ik daar woonde gebruikte ik ook niet echt zonnebrand. Ik leerde de waarde en het gevaar van de zon pas hier in Nederland kennen. Er was ook nooit op TV een campagne om mensen te laten insmeren om kanker te voorkomen. Vreemd eigenlijk. Misschien omdat het niet nodig is, omdat de meeste Thai toch niet graag in de zon gaan.

En, eerlijk is eerlijk, er is altijd zon en het is behoorlijk warm, dus je bent gek als je graag in de zon wilt blijven zitten. Dan zal je pas echt verbranden. Ik heb nooit gehoord, in de 24 jaar dat ik in Thailand woonde, dat iemand ooit verbrand was door de zon. En wat ik nu schrijf is geen wetenschappelijk onderzoek, maar meer mijn ervaring.

 

Let’s tweet:

Create you own sunshine. Klik om te Tweeten

 

De laatste jaren er zijn we meer bewust van SPF UVB UVB en nog meer stralingen. Tot SPF 70 verkopen ze daar aan en gelukkig maar! In Thailand staan bijna alle huidverzorgingsproducten met whitening om je huid lichter te maken. Iedereen wil wit of een zo licht mogelijke huidskleur hebben.

 Ik wordt er helemaal soms gek van als ik lotion koop. Ik wil geen whitening…ik wil gewoon lotion.. Terwijl hier in Nederland wij een zonnebank hebben, tan producten en de meeste mensen willen er graag bruin uitzien.

Heb ik ooit geschreven hoe het schoonheidsideaal dat verschillend is van mensen. Ieder land heeft een schoonheidsideaal.

 

Thaise mensen zijn geen zonaanbidders.

Bron foto’s lees disclaimer

Thaise mensen zijn geen zonaanbidders.

Wat zeg dat over ons menssoorten? Wij willen altijd wat wij niet hebben.

Dat is een wijze les voor een immigrant als ik. Mensen willen graag vaak wat zij niet hebben. Ieder land heeft een andere wens en kijk op het leven. Ik gebruik deze gelegenheid om te leren waarderen wat ik heb. Al mis ik de zon, welke ik vroeger te veel had toen ik in Thailand woonde. Probeer ik te genieten van wat Nederland mij te bieden heeft. Zonlicht of niet.

 

Please follow and like us:
Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Yvonne 5 mei 2017 at 2:04 PM

  Ik hou wel van de zon maar nog het meest omdat alles er zo gezellig uit ziet en ik veel energieker ben. En als je in landen woont waar heel veel zon is dan zou ik de zon ook vermijden hoor.

 • Reply Sonja 6 mei 2017 at 1:57 PM

  Ik blijf uit de zon… ik denk dat ik geen echte Hollander ben ? Ik kan er niet tegen.

 • Reply Charlotte 6 mei 2017 at 2:37 PM

  Handig artikel! Ik verkleur best snel maar moet eerst altijd verbanden…

 • Reply Nesrin 6 mei 2017 at 8:52 PM

  Wat een mooie foto op de schommel. Leuk stuk heb je gelezen, ik herken het wel, Turken zijn ook niet echt zonaanbidders. De stranden daar in Turkije zitten vol met toeristen 😉 die wel van de zon houden.

 • Reply Charel 7 mei 2017 at 3:00 PM

  Ik ben dol op de zon! Wel echt een interessant stukje hoor! En mooie foto’s!

 • Reply Dascha 7 mei 2017 at 7:35 PM

  Interessant stukje heb je geschreven. Ik ben echt dol op de zon. Zodra de zon schijnt, lig ik gelijk in de tuin haha (wel goed insmeren natuurlijk, ondanks dat ik een tintje heb). Ik houd ervan!

  With love,
  Dascha

 • Reply Sheila 9 mei 2017 at 9:57 PM

  Gaat ook op voor de Indo’s. Ik ben nog nooit verbrand in mijn leven. Ook niet toen ik me was vergeten in te smeren en 1,5 uur op een bootje zat in de brandende zon (in Thailand toevallig). Maar ik smeer mezelf wel in om mijn huid te beschermen. Want huidkanker wil ik absoluut voorkomen. En.. ik vermijd ook de zon. Ik houd van de schaduw. Ik hoef echt niet op het heetst van de dag te gaan zonnen ofzo. Dus heel herkenbaar blogje.

 • Reply Margo 10 mei 2017 at 2:30 PM

  Graag gelezen!

 • Leave a Reply

  Enjoy this blog? Please spread the word :)

  error: Content is protected !!