Zwak voor de aanbieding. - www.choosebeautiful.nl
Zwak voor de aanbieding
BEAUTIFUL ME, BLOG

Zwak voor de aanbieding.

Zwak voor de aanbieding.

Zwak voor de aanbieding, oh oh wie herkent het? Het lijkt wel of kopen een troost is, wat veel vrouwen doen. Een excuus om te kopen. Afgelopen jaar heb ik het helemaal gehad met het koopgedrag van mijzelf. De stapel producten die bij mij thuis ligt en ik blijf maar kopen. Het geeft geen goed gevoel.

Urban Decay Gwen Stefani palette
Zwak voor de aanbieding.

 

Daardoor opmaak challenge. Van mijn aard ben ik vrij zuinig als persoon. Ik koop wel dure spullen als ik besef dat het goede kwaliteitsproducten zijn. Dan ben ik bereid er meer geld voor uit te geven. Zoals met schoenen wil ik wel tot € 150 uitgeven. Maar zeker niet boven € 250. Verder bind ik mijzelf niet echt aan een duur merk, al had ik een favoriet merk.

⇓ PS Love Night Eyeshadow palette

 

 Zwak voor de aanbieding.

Ik wordt er niet gelukkig van als ik veel geld uitgeef om met een label te pronken. Jaloers dat een ander dat doet? Niet echt. Je mag zelf weten wat je wilt en doet. Als ik echt wil zou ik het ook kunnen kopen. Alleen ik wil het niet. Ik wordt vaak onrustig en ongelukkig van te veel geld uitgeven.

Toch koop ik soms onnodige spullen, zeker als het in de aanbieding is. Dan kan ik het bijna niet laten gaan (let op: bijna!). Is dat normaal? Dat vraag ik mijzelf ook eens wel af. Zullen andere vrouwen daar ook net zo over denken? Ben ik de enige die een zwak heeft voor korting of een aanbieding?

 

Zwak voor de aanbieding.

 

Een budget zaak zoals Action loop ik binnen zonder bedoeling om iets te hebben. Maar ik kom terug met zakken vol hebbedingetjes wat niet nodig is, maar wel handig kan zijn, Een “je weet maar nooit” gevoel. Het kan mooi van pas komen.

In Nederland worden wij ook overladen met aanbiedingen hier, sale daar. 1+1 gratis, 3 halen 2 betalen. Wat werkt bij mij is, gewoon niet gaat winkelen. Als ik er echt plezier mee krijg, dan is het niet erg. Het probleem is, ik wordt ongelukkig van te veel kopen en te veel hebben. Limit edition? Dat is mooi! Ik kan wel altijd genieten van blog collega’s die de review gaan maken.

 

W7 Lightly Toasted palette en W7 In The Nude palette

 Zwak voor de aanbieding.

 

Zelf kopen, geen behoeft aan. Hihi, ik besef dat, vergeleken met sommige vrouwen, ik nog bescheiden ben met mijn uitgeef patroon. Gewoon een aanbieding, korting zwakheid.

Geen ambitie voor High End, Master piece of High couture merken. Zaken zoals Action zijn mijn probleem. Laatst ging ik naar Action om schoonmaakhandschoenen te halen. Ik kom terug met een zakken vol truien, leggings, en prutzooi. Thuis bedacht ik, waarom doe ik dat? Waarom?

 

Natuurlijke make up kwast voor minder

Zwak voor de aanbieding.

 

Een antwoord krijg ik niet, of was ik even eenzaam? Ben ik ongelukkig? Waarom koop ik weer meer, terwijl ik al genoeg heb? Ik leg mij er maar bij neer. Zie het maar als een hobby dan. Af en toe iets onnodigs kopen. Ik laat mijzelf maar wijs maken dat het normaal is, veel  vrouwen doen dat.  Zoals lady Gaga’s liedje “born this way” Niets aan te veranderen, niets aan te doen.

Zwak voor de aanbieding. Hoe zit het bij jullie? Hebben jullie ook een zwak voor Action en aanbiedingen?

 

 Zwak voor de aanbieding.

 

** Ik ben niet dyslectisch (al voel het soms wel zo), ik ben een buitenlander vandaar mijn rare taal. ;-)**

Please follow and like us:
Previous Post Next Post

You Might Also Like

26 Comments

 • Reply Elles 10 februari 2017 at 8:25 AM

  Ik heb ook een zwak voor aanbiedingen. Vooral met action make-up: ik weet dat de helft troep is maar toch koop ik het!
  Liefs,
  Elles

 • Reply Lonneke 10 februari 2017 at 8:26 AM

  Ik weet niet of ik nou echt een zwak ervoor heb. Ik koop eigenlijk alleen dingen die ik nodig heb en mocht het in de aanbieding zijn is het mooi meegenomen. Maar ik koop niet om het kopen.

 • Reply Nancy 10 februari 2017 at 8:50 AM

  Oh zo herkenbaar! Laatst nog bij de Primark! Gewoon een truitje meegenomen omdat ik dacht, ach dat past vast wel ergens bij!

 • Reply Sandra 10 februari 2017 at 9:39 AM

  Oh wat herkenbaar dit!. De folders probeer ik al zo min mogelijk door te kijken. En troostkopen heb ik ook wel een handje van. Dat dat ene prulletje, mascara of lipstick je het gevoel kan geven dat je je weer fijn voelt. Echt belachelijk eigenlijk en heel slecht haha. Ik denk dat het wel een vrouwen dingetje is..

 • Reply Yvonne 10 februari 2017 at 11:13 AM

  Als ik het mooi vind en het kan waarom niet. Maar kwaliteit boven kwantiteit.

 • Reply Natascha 10 februari 2017 at 11:33 AM

  Ik ben gestopt met zwichten voor aanbiedingen haha. Althans dat voornemen heb ik en meestal gaat het gelukkig wel goed. Maar soms zwicht ik ook hoor 😉

 • Reply Dascha 10 februari 2017 at 3:13 PM

  Ik heb ook wel een zwak voor aanbiedingen haha. Maar probeer er de laatste tijd wel wat te minderen. Sommige producten gebruikte ik nooit en dat is dan weer super zonde..

  Love,
  Dascha

 • Reply Nicole 10 februari 2017 at 3:38 PM

  Een tijdje geleden was ik ook echt een ramp als het op shoppen ging. Ik kocht zoveel onnodige dingen en al helemaal als het goedkoop was of in de aanbieding. Sinds ik aan het sparen ben voor mijn vakantie en dus per maand wat minder kan besteden heb ik het mezelf wel goed afgeleerd al zeg ik het zelf. Toch blijft het altijd verleiderlijk.

 • Reply Nesrin 10 februari 2017 at 4:33 PM

  Ik heb wel een zwak voor aanbiedingen maar ik loop dus zo weinig door de stad dat ik ze haast niet tegenkom 😉 Als ik online shop en aanbiedingen tegenkom dan ga ik ervoor 😉

  Wat betreft taal, no worries, ik vind het juist knap dat je gewoon schrijft en je best doet! Keep up the good work!

 • Reply Sherry 10 februari 2017 at 9:32 PM

  Ik kan helaas geen zwak voor aanbiedingen hebben meestal ben ik toch allergisch voor de meeste productenop de Nl markt. Echt vervelend is dat. Ik heb niet veel keuze wat betreft het kopen van producten. Ik denk wel dat veel mensen zich zullen herkennen in je artikel.

 • Reply Daisy Dingen 11 februari 2017 at 1:07 AM

  Hahaha echt super herkenbaar! Ook het hele action verhaal. Ik ga erheen omdat sommige dingen gewoon goedkoop zijn, maar ben uiteindelijk veel meer kwijt aan alle rommel die ik erbij neem.

 • Reply Ilse van Kreanimo 11 februari 2017 at 10:09 AM

  Bij mij hangt het erg af van het moment.
  En sinds ik niet meer naar de chocolade grjjp bij een emo-moment, ga ik shoppen geloof ik.

  Maar dat is ook wel nodig omdat mijn kleding niet meer past! hahahaha
  Ik herken veel in je artikel!

 • Reply Kiss & Make-up 11 februari 2017 at 10:32 AM

  Ik kijk wel uit naar koopjes, kortingen en deals, ja. En ik ben af en toe wel schuldig aan het kopen van iets GEWOON om dat ’t in de aanbieding is.

 • Reply Els 11 februari 2017 at 1:10 PM

  Pppf, bij make up valt het allemaal wel mee. Maar ik heb echt wel een zwak voor aanbiedingen en de ACtion. Ik zal dat niet ontkennen ;-).

 • Reply Aurély 11 februari 2017 at 4:52 PM

  Leuke post ! En ja, een zwak voor aanbiedingen heb ik zeker wel maar met mate en alleen als ik het nodig heb 🙂 Dit heb ik geleerd van mijn vriend. Vroeger gooide ik bijna met mijn geld, zeker als het om makeup ging 🙂

 • Reply YuSt 11 februari 2017 at 6:43 PM

  Je schrijft zo heerlijk! En eerlijk… gelukkig schrijf je over iets wat bij veel vrouwen heel herkenbaar is. Ik ben een emo-shopper. Als is het gum, ik moet iets kopen als ik verdrietig ben. Boos, dan is mijn limiet onbeperkt. Zo kwam ik ooit met een tv thuis! ?
  En nu pauzeer ik ook even met mijn blog, omdat ik financieel te ver ben gegaan. Even niks geen make-up kopen.

  • Reply Jeapiebel 12 februari 2017 at 6:27 PM

   TV dat is echt heel wat ja. 😉 Over je blog pauze, vind ik erg jammer maar begrijpelijk.

 • Reply Priscilla 12 februari 2017 at 6:35 AM

  Voorheen kocht ik echt alles wat ik wilde hebben, mooi vond, of wat in de aanbieding was. Nu ik moeder ben koop ik bijna niks meer, haha. Ja voor mijn dochtertje. Een aankoop is nu echt verwennerij voor mezelf en ik haal er nu veel meer geluk uit.

 • Reply Claire 12 februari 2017 at 10:22 AM

  Herkenbaar artikel! Ik denk dat iedereen wel een beetje koopverslaafd is. Alles is zo goedkoop! En kopen is ook gewoon leuk, je krijgt iets nieuws. Super goed dat je je hier bewust van bent. Ik koop zelf ook steeds minder en merk dat ik me daar fijner bij voel. Hou ik ook meer geld over om leuke herinneringen te maken. Daar heb je toch meer aan dan aan spullen.

  • Reply Jeapiebel 12 februari 2017 at 6:25 PM

   Ik ben helemaal eens met jou Claire. 🙂

 • Reply Hennie 12 februari 2017 at 10:27 AM

  Ik heb ook een zwak voor aanbiedingen. Zelfs als het maar 1 euro scheelt. Dan maak ik mezelf wijs dat ik een hele goede deal had. Haha. Heel triest.

 • Reply Sheila 12 februari 2017 at 1:35 PM

  Ik moet zeggen dat ik dat niet zo snel heb. Met boodschappen vind ik het wel anders. Als ik een goede aanbieding zie, dan let ik gewoon op de houdbaarheidsdatum. Of daarmee is meteen bepaald wat we die avond gaan eten 🙂

 • Reply Charel 12 februari 2017 at 8:42 PM

  Oh vreselijk hier is er nog zo een! Zeker met boodschappen of shampoos, ik heb een hele voorraad!

 • Reply Northflix 13 februari 2017 at 11:59 AM

  Ik herken het, hoor! De woorden “sale” en “korting” hebben een magische aantrekkingskracht op mij.
  Of als ik in een Action of DM Drogerie loop en iets “maar” 80 cent kost.
  Dat ik dan nog 10 douchegels en 45 lipsticks heb, maakt niets uit.
  Het is goedkoop. Ik MOET het hebben.

 • Reply Melike 14 februari 2017 at 10:16 PM

  Haha precies om die reden blijf ik meestal bij de action of bijvoorbeeld de primark uit de buurt. Ik kom altijd met te veel spullen terug die ik niet nodig heb. Ik weet ook niet waarom ik zo’n verzameldrang heb. Hopelijk leer ik het ooit! Super interessant en leuk artikel!

 • Leave a Reply

  Enjoy this blog? Please spread the word :)

  error: Content is protected !!